nachhaltiges biologisches gesundes Hundefutter

Waarom jouw hond meer nodig heeft...

...dan liefde, wandelingen in het park en kant-en-klaar voer.

Hij kan je aan het lachen maken, je troosten, hij is er altijd als je hem nodig hebt.
Het enige wat hij niet kan doen, is je vertellen wat hij nodig heeft:
Liefde en knuffels zeker. Ook wandelingen en spannende spelletjes. Een comfortabele en veilige slaapplek. En anders?


Een soort- en behoefteaangepast dieet, waardoor jouw beste vriend fit blijft en ten volle van de wereld kan genieten!
Het is dus jouw taak om erachter te komen wat adequate, op de behoefte afgestemde voeding inhoudt en wat vooral voor jouw hond het beste werkt.


Daarom vers voer...


Hoe voer ik mijn hond op de juiste manier?

Antwoorden op al jouw vragen over de gezondheid van honden vindt je in ons gezondheidsadvies.
Of vraag direct een individueel gezond voedingsplan voor jouw hond aan.

Uitdagingen van gangbare voedingsmethoden:


De afgelopen decennia hebben ons leven zoveel gemakkelijker gemaakt. Ingeblikt en diepvriesvoedsel verving het koken door verse, seizoensgebonden ingrediënten. Dat is zeker handig en snel, maar helaas niet bijzonder gezond. Bovendien is het niet goed voor de hulpbronnen die we gebruiken.

Voorgesneden, voorgekookte, vervolgens gekoelde, ingevroren of ingeblikte producten bevatten niet alleen weinig van de belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en aminozuren, maar ook vrijwel altijd conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen. En deze worden er niet alleen van verdacht ziekten als kanker te bevorderen, maar zelfs te veroorzaken.

Tegelijkertijd brengt de houding om op elk moment van het jaar al het voedsel beschikbaar te willen hebben, vanzelfsprekend de gezondheid van onze planeet in gevaar.
Verdere schade aan ons milieu zal vroeg of laat leiden tot een intensivering van de opkomende mondiale crises, de bestaande sociale ongelijkheid, het uitsterven van soorten en de schaarste aan hulpbronnen.

Daarom zijn we des te dankbaarder dat steeds meer mensen een nieuw gezondheidsbewustzijn en een nieuwe voedingsfilosofie ontwikkelen.

Het is fijn als je elke dag je eigen eten vers bereidt, met producten uit de biologische landbouw, weinig suiker en een uitgebalanceerde mix van verschillende voedingsmiddelen.

Maar hoe ziet het er voor jouw hond uit?
Ook hier spelen verse ingrediënten een centrale rol. Maar waar wij meestal direct merken wat goed voor onszelf is, moeten we eerst leren welke voeding onze honden eigenlijk nodig hebben.

Hondenvoedingsadvies geeft je een overzicht van de essentiële voedingsstoffen in hondenvoeding, de vereisten van een uitgebalanceerd omnivoormenu en inzicht in de grootste valkuilen bij individuele voeding.

We kunnen de bestaande omgevingsinvloeden op onze honden niet elimineren. Vooral stadshonden worden regelmatig blootgesteld aan stress, straling en chemicaliën (zoals spot-ons of schoonmaakmiddelen).
Voedsel kan niet alles genezen, maar met de juiste voeding kunnen we het immuunsysteem versterken, het organisme ondersteunen en (onder)voedingsgerelateerde ziekten voorkomen.

Overgewicht of ondergewicht, een dunne, doffe vacht, haaruitval en spijsverteringsproblemen zijn tekenen van een onevenwichtige voeding. Maar traagheid, agressiviteit, ziekten zoals diabetes en schildklierproblemen zijn ook vaak het gevolg van slechte voeding.
 
Het is vaak moeilijk om alle signalen vroegtijdig te herkennen, maar een blik op het dagrantsoen van de hond geeft ons een onmiskenbaar beeld van zijn toestand.
Als aan alle behoeften is voldaan, staat niets een lang, gezond leven met je beste vriend in de weg.

Alternative zu Fertigfutter