Voedsel als preventie en therapie

Vegetarisch, veganistisch, biologisch, seizoensgebonden, koolhydraatarm, paleo - dit zijn slechts enkele trefwoorden uit het hele scala aan voedingstheorieën en filosofieën. Mensen gaan weer bewuster eten. En dat is goed. Sterker nog, het is geweldig.

Dus als jij waarde hecht aan gezonde en idealiter duurzame voeding voor jezelf, moet je ook nadenken over hoe gezonde voeding er voor jouw hond uit moet zien.
En dit is waar wij in het spel komen.

ausgeglichene Hundeernährung
biologisches frisches Hundefutter

Preventie 

Rantsoenonderzoek en voedingsplan

Wil je controleren hoe goed jouw hond wordt gevoed met het huidige dieet? Wil je overstappen van droog- of blikvoer naar vers voeren of ben je op zoek naar richtlijnen voor het barfen? Is jouw hond kieskeurig of heeft hij voortdurend honger? Jouw hond krijgt langzaam een ​​grijze snuit en je wil dat hij lang fit blijft? Wil je je hond gezond houden en proactief ziektes voorkomen?

Wij kunnen helpen!
Op basis van jouw informatie stellen wij een individueel voedingsplan voor jouw hond op, waarbij alle voedingsmiddelen zorgvuldig worden geselecteerd en gebruikt.

Een buddy goes bananas voedingsplan geeft je eenvoudige en gedetailleerde instructies voor het samenstellen van het dagelijkse voedingsrantsoen van jouw hond.
Afhankelijk van jouw voorkeuren en individuele behoeften bestaat dit bijvoorbeeld uit dierlijke producten zoals spier- en orgaanvlees, eieren, plantaardige bestanddelen zoals linzen, rijst, aardappelen en groenten, waardevolle oliën en voedingssupplementen.
Daarnaast krijg je opties voor snacks en lekkernijen, van yoghurt en kaas tot fruit, varkensoren, ossenpees en andere kauwsnacks voor dieren.

Heeft jouw hond een favoriete snack waar hij in de toekomst niet meer zonder kan? In de rantsoenen houden wij hier rekening mee. Zo zorgen wij zonder opoffering voor een uitgebalanceerd dieet en een optimaal en stabiel gewicht voor jouw hond, volledig aangepast aan jouw voorkeuren.


Vraag nu een rantsoenonderzoek aan voor jouw hond:

gesundes Futter gegen Krankheiten

Therapie

Eliminatiedieet, advies en voedingsplan

Jouw hond vertoont intoleranties of allergieën? Jouw hond heeft overgewicht gekregen tot een niveau dat secundaire ziekten kan veroorzaken? Jouw hond heeft afwijkende bloedwaarden of krijgt al medicijnen? Jouw hond heeft een chronische ziekte?

Het vinden van het juiste dieet is essentieel voor elke uitdaging waarmee het organisme wordt geconfronteerd.
Wij analyseren alle eerdere veterinaire bevindingen en bloeduitslagen, evenals de huidige gezondheidsstatus van jouw hond.

Als jouw hond het risico loopt op een dieetgerelateerde ziekte of al ziek is, gaan wij dit tegen met een eliminatiedieet, verlichten de symptomen en behandelen de ziekte.

Bij een niet-voedingsgerelateerde ziekte ondersteunen wij jouw hond met een voedingsplan dat het immuunsysteem en de organen versterkt en het organisme in de best mogelijke conditie brengt om zich te richten op genezing.

Wij verzoeken je in ieder geval jouw vertrouwde dierenarts te raadplegen voor een onderzoek naar de algemene toestand van jouw hond en voor eventueel relevant bloedonderzoek, verdere therapieën of medicatie.

Samen bestrijden we ziektes voor een lang en gelukkig hondenleven.


Boek vandaag nog ons gezondheidsadvies voor waardevolle maatregelen om de gezondheid van jouw hond te verbeteren: