Duurzaam & plantaardig

Voedsel is een basisbehoefte van ieder individu. Het houdt ons in leven, geeft ons energie, vitamines, mineralen en aminozuren en zet verschillende centrale processen in het lichaam op gang. Een gezond voedingspatroon houdt het lichaam in balans en heeft een positief effect op de psyche.

Met duurzame en grotendeels plantaardige voeding zorgen wij voor een optimale balans tussen lichaam en geest, en van onze – hondenrijke – samenleving met onze omgeving.

diätplan für meinen Hund

Duurzaam

Wij zijn ervan overtuigd dat goede voeding een fundamentele invloed heeft op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van ieder mens of dier.
En wij geloven dat ieder levend wezen verbonden is met de wereld waarin we leven en daarom met respect behandeld moet worden.
Met ruim 65 miljoen honden in Europa heeft de hondenvoerindustrie ook een enorme impact op onze ecologische voetafdruk.
Daarom is onze voedingsfilosofie primair gebaseerd op de behoeften van de individuele hond en respecteert tegelijkertijd de eindigheid van de hulpbronnen en de ethische omgang met de zogenaamde veehouderij.

  • Wij creëren onze voedingsplannen altijd met een ideale balans tussen dierlijke en plantaardige ingrediënten en trouw aan het motto voor dierlijke producten: Zoveel als nodig, zo weinig mogelijk.


  • We bieden seizoensaangepaste plannen voor meer flexibiliteit en zonder de druk van het kopen van aardbeien in de winter, pompoen in de lente en pastinaak in de zomer, maar met respect voor de seizoensgebonden beschikbaarheid van biologische en duurzame landbouw in de regio.


  • Wij adviseren je graag bij het kiezen van de perfecte verkopers en winkels voor jouw wensen.

Plantaardig

Honden bestaan ​​al 15.000 jaar naast de mens en zijn met hen geëvolueerd.
Onze hedendaagse gedomesticeerde honden zijn, hoe divers ze ook zijn in hun vorm en gedrag, anatomisch en fysiologisch zonder uitzondering alleseters.
Net als mensen kunnen honden gemakkelijk een puur plantaardig dieet volgen.
En net als bij mensen heeft een ongezond voedingspatroon niet te maken met het type dieet, maar puur met de kwaliteit van het dieet.

  • Een gezonde voeding is evenwichtig en zo vers mogelijk, ongeacht of deze gebaseerd is op puur plantaardige of ook dierlijke bronnen. Wij raden daarom aan om alle honden zoveel mogelijk vers voer te geven of als gemengd dieet in combinatie met natvoer.


  • Een gezonde hond kan zonder beperkingen een plantaardig dieet krijgen. Dit dieet is gunstig voor een verscheidenheid aan ziekten. Maar er zijn ook gevallen waarin heel bewust voor een dieet met dierlijke producten moet worden gekozen.


  • Wij bekijken elke hond individueel en ontwikkelen op basis van jouw wensen een optimaal voedingsplan.