Over ons

Waarom we doen wat we doen


Soms heb je een beslissende ervaring nodig om je hart te volgen. Die van ons heette Mowgli.

Mowgli was de hond die vele, vele jaren geleden een gezin vormde uit een jong stel. De hond die niemand wilde omdat hij moeilijk was, omdat hij niet gesocialiseerd was, omdat hij een poot miste, rolde als een bulldozer ons leven binnen.
Hij heeft niet alleen een gezin van ons gemaakt, hij heeft ons ook laten zien wat echt belangrijk is: jou en je dierbaren gezond houden en samen genieten van het leven.

Dankzij de speciale behandeling die zijn lichamelijke beperking vereiste, hebben we door de jaren heen veel geleerd over fysiotherapie, verschillende benaderingen van pijntherapie en niet in de laatste plaats over voeding.
Een trotse en hongerige Cane Corso slank genoeg houden voor een gelukkig leven op drie poten en hem tegelijkertijd voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitale substanties was een koorddans. En de ervaring dat niet iedere hond geschikt is voor drukke omgevingen of de intrinsieke motivatie heeft om een allemansvriend te zijn was een eye-opener.

Tot op de dag van vandaag zijn wij dankbaar voor de geweldige steun en expertise van onze ervaren hondenvoedingsdeskundige Steffi Wieland (www.matzundmoeter.de), fysio-expert Dr. Kirsten Häusler (www.hundephysiotherapie-in-stuttgart.de) en het hele team van Dr. Petra Morlock (www.docmorlock.de) in Stuttgart. Met hun onvermoeibare steun, al onze liefde, wandelingen, tijd met zijn hondenvrienden en een uitgebalanceerd dieet, gecombineerd met de typische Molosser-koppigheid, bleef Mogli veel langer bij ons dan iemand had durven hopen. Wij missen hem elke dag. Maar we weten ook dat hij het beste leven had dat hij kon hebben.

gesundes Spezialfutter für Hunde

Hoe meer we moesten leren in ons leven met Mogli, hoe meer we ontdekten hoeveel genezende kracht er in voeding en individuele training zit. En we realiseerden ons dat onze verschillende achtergronden, Philip als opgeleide chef-kok met zijn passie voor eten en Kim gefascineerd voor hondengedrag en intrinsieke motivatie, creëerde de beste basis om te leren over gezondheid, diëten en hondentraining.


Wij denken elke dag aan onze best buddy Mogli, die ons uiteindelijk in 2017 moest verlaten. En dankzij hem zijn we nu gediplomeerde en gepassioneerde hondenvoedingsdeskundigen en hondentrainers – omdat we overtuigd zijn

  • dat wanneer we besluiten honden in ons leven te brengen, we hen ook gezonde voeding verschuldigd zijn;
  • en dat iedereen die toestaat dat een hond zijn hart steelt, het langste, gezondste en gelukkigste leven met zijn beste vriend verdient.


Info & Certifikaten

zertifizierter Hundeernährungsberater

Voedingsdeskundige voor honden

In 2016 en 2019 hebben wij met succes deelgenomen aan de opleiding tot gecertificeerd hondenvoedingsdeskundige bij G&H Seminars Dieren Voeding (www.tierernaehrungsberater.de).

gesundes Hundefutter selbst machen

Gezondheidsadviseur voor honden

In 2019 hebben wij een intensieve opleiding van 9 maanden afgerond tot hondenvoedings- en gezondheidsadviseur.

Individueller Ernährungsplan

Voedingdeskundigen

Al onze kennis is gebaseerd op een fundamenteel begrip van voedsel en de zorgvuldige verwerking ervan.

Holistische adviseurs

Gezondheid vereist altijd een holistische benadering. In 2021 hebben wij de holistische gezondheidsopleiding succesvol afgerond.

Kynoligisch instructeur

Gedrag, welzijn, gezondheid. Een opleiding van 15 maanden tot kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie (www.martingausacademie.nl) heeft ons geholpen deze triade volledig te begrijpen en optimaal te ondersteunen.

We zijn Philip & Kim

Tegenwoordig wonen wij met drie honden in Nederland en hopen op nog vele jaren samen met Nala, Snow en Amy. Onze passie is om honden in staat te stellen een lang, gezond leven te leiden met hun families en om hun mensen bewuster te maken van hun behoeften.