Waarom uw hond meer nodig heeft...

...dan liefde, wandelingen in het park en kant-en-klaar voer.

nachhaltiges biologisches gesundes Hundefutter

Hij kan je laten lachen, je troosten, hij is er altijd als je hem nodig hebt.
Het enige wat hij niet kan is je vertellen wat hij nodig heeft:
Liefde en knuffels zeker. Ook wandelingen en spannende spelletjes. Een gezellige en veilige plek om te slapen.
En wat nog meer?

Een op soort en behoefte afgestemde voeding die jouw beste vriend fit houdt om met volle teugen van de wereld te genieten!
Het is dus aan jou om uit te zoeken wat adequate, op de behoeften afgestemde voeding inhoudt en wat het beste werkt voor jouw hond in het bijzonder.Uitdagingen van de huidige voedingsmethoden:


De laatste decennia hebben ons leven zoveel makkelijker gemaakt. Ingeblikt en bevroren voedsel heeft het koken met verse, seizoensgebonden ingrediënten vervangen. Het is zeker handig en snel, maar helaas niet erg gezond. En bovendien is het niet goed voor de hulpbronnen die we gebruiken, noch voor onze honden!


+++

Voorgesneden, voorgekookte en vervolgens opnieuw gekoelde, diepgevroren of ingeblikte producten zijn niet alleen arm aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en aminozuren, maar bevatten bijna altijd conserveringsmiddelen, kleur- of smaakstoffen. En deze worden er niet alleen van verdacht ziekten als kanker te bevorderen, maar zelfs te veroorzaken.


+++

Tegelijkertijd brengt de houding dat elk moment van het jaar elk voedsel beschikbaar moet zijn, de gezondheid van onze planeet in gevaar. 
Verdere schade aan ons milieu zal vroeg of laat leiden tot een intensivering van opkomende mondiale crises, bestaande sociale ongelijkheden, het uitsterven van soorten en grondstoffenschaarste.

+++


Daarom zijn wij des te dankbaarder dat steeds meer mensen een nieuw gezondheidsbewustzijn en een nieuwe voedingsfilosofie ontwikkelen.

Wat is de juiste voeding voor mijn hond?

Boek een vraag en antwoord sessie met ons om antwoord te krijgen op al jouw vragen.
Of laat direct een individueel gezond voedingsplan voor jouw hond maken.

Het is geweldig als je zelf elke dag vers voedsel klaarmaakt, met biologische producten, weinig suiker en een evenwichtige mix van verschillende voedingsmiddelen.

Maar hoe zit het met uw hond?

Ook hier spelen verse ingrediënten een centrale rol. Maar terwijl wij meestal direct weten wat goed voor ons is, moeten we eerst leren wat voor voeding onze honden eigenlijk nodig hebben.

Voedingsadvies voor honden geeft u een overzicht van de essentiële voedingsstoffen in hondenvoeding, de behoeften in een evenwichtig carnivoor menu en inzicht in de grootste valkuilen bij individuele voeding. 

Daarnaast krijg je een beter beeld van de specifieke behoeften en veranderingen van jouw hond. 
We kunnen de bestaande milieu-invloeden op onze honden niet elimineren. Vooral honden in grote steden worden regelmatig blootgesteld aan stress, straling en chemicaliën (zoals spot-ons of schoonmaakmiddelen). 
Voeding kan niet alles genezen - maar met de juiste voeding kunnen we het immuunsysteem versterken, het organisme ondersteunen en ziekten met (voedings-) tekorten voorkomen.

Overgewicht of ondergewicht, een dunne, glansloze vacht, haaruitval en spijsverteringsproblemen zijn tekenen van een onevenwichtige voeding. Maar ook sloomheid, agressiviteit, ziekten als suikerziekte en schildklierproblemen zijn vaak het gevolg van verkeerde voeding.
 
Het is vaak moeilijk om alle tekenen in een vroeg stadium te herkennen, maar een blik op het dagelijkse rantsoen van de hond geeft een onmiskenbaar beeld van zijn toestand.
Als aan alle behoeften wordt voldaan, staat niets jouw beste vriend in de weg om een lang en gezond leven te leiden.

Nahrungsergänzungen gegen Krankheiten
vegetarisches Hundefutter
Alternative zu Fertigfutter
saisonales Hundefutter