Waarom we doen wat we doen


Soms heb je een drastische ervaring nodig om je hart te volgen. De onze heette Mogli.


Mogli was de hond die jaren geleden van een jong stel een gezin maakte. De hond die niemand wilde omdat hij moeilijk was, omdat hij niet gesocialiseerd was, omdat hij een poot miste, rolde ons leven binnen als een bulldozer.
Hij maakte niet alleen een gezin van ons, hij liet ons ook zien wat echt belangrijk is:
Jou en je geliefden gezond houden en samen van het leven genieten.
+++
Door de speciale behandeling die zijn lichamelijke handicap vereiste, hebben we in de loop der jaren veel geleerd over fysiotherapie, verschillende benaderingen van pijnbestrijding en niet te vergeten voeding.
Een trotse en hongerige Cane Corso slank genoeg houden voor een gelukkig leven op drie benen en hem tegelijkertijd voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitale stoffen was een evenwichtsoefening.
+++
Tot op de dag van vandaag zijn we dankbaar voor de geweldige steun en expertise van onze ervaren hondenvoedingsdeskundige Steffi Wieland (www.matzundmoeter.de), fysio-expert Dr Kirsten Häusler (www.hundephysiotherapie-in-stuttgart.de) en het hele team van de dierenartsenpraktijk van Dr Petra Morlock (www.docmorlock.de) in Stuttgart. Alleen al met hun onvermoeibare steun, al onze liefde, wandelingen, tijd met zijn hondenmaatjes en een uitgebalanceerd dieet, in combinatie met een Molosser-typische koppigheid, is Mogli veel langer bij ons gebleven dan iemand had durven hopen. We missen hem elke dag. Maar we weten ook dat hij het beste leven heeft gehad dat hij had kunnen hebben.

gesundes Spezialfutter für Hunde

Hoe meer we moesten leren in ons leven met Mogli, hoe meer ontdekten we ook hoeveel helende kracht er in onze voeding zit. En we beseften dat onze verschillende achtergronden, Philip als opgeleide kok met zijn passie voor eten en Kim als sportliefhebber die nieuwsgierig is naar alle invloeden van fitness op een gezond lichaamsbewustzijn, de beste basis vormden om alles te leren over gezondheid en gezonde voeding.
+++

We denken elke dag aan ons beste maatje Mogli, die ons uiteindelijk in 2017 moest verlaten. En dankzij hem zijn we nu gecertificeerde en gepassioneerde hondenvoedingsdeskundigen - omdat we ervan overtuigd zijn, 
dat wanneer we beslissen om honden in ons leven te brengen, we hen ook gezonde voeding verschuldigd zijn;
en dat iedereen die toestaat dat een hond zijn hart steelt, het langste, gezondste en gelukkigste leven met zijn beste vriend verdient.

Certificaten

zertifizierter Hundeernährungsberater

Voedings- deskundige voor honden

In 2016 en 2019 hebben we met succes deelgenomen aan de opleiding tot gecertificeerd hondenvoedingsdeskundige bij G&H Seminars Diervoeding (www.tierernaehrungsberater.de).

gesundes Hundefutter selbst machen

Gezondheids- adviseur voor honden

In 2019 hebben we een intensieve opleiding van 9 maanden toegevoegd om hondenvoedings- adviseur en gezondheids- adviseur te worden.

Individueller Ernährungsplan

Voedsel deskundigen

Al onze kennis is gebaseerd op een fundamenteel begrip van voedsel en de zachte verwerking ervan.

Holistische adviseurs

Gezondheid vereist altijd een holistische benadering. In 2021 hebben we daarom met succes de opleiding Holistische Gezondheid afgerond.

Opleiding Kynologisch instructeur

Gedrag, conditie, gezondheid. Om deze trias volledig te begrijpen en optimaal te ondersteunen, zijn we terug in de schoolbanken en volgen we momenteel een 12 maanden durende opleiding aan Martin Gaus Academie (www.martingausacademie.nl) tot Kynologisch instructeur.